Lato to zwykle wolniejszy sezon na otwieranie restauracji, ale w Chicago jest kilka godnych uwagi projektów, którymi warto się ekscytować. Dwa browary, jeden z grupy niezależnych członków branży, a drugi z Diageo – jednej z największych firm alkoholowych na świecie – są głównymi bohaterami nowych ofert tego lata. Istnieją również dwa klimatyczne bary serwujące różne wersje indyjskiego jedzenia. Wreszcie grupa znana z kuchni meksykańskiej próbuje czegoś nowego we włoskiej restauracji, która przejmuje słynny bar Rockit w River North. Kierujemy fedorą na cześć poległych. Bez dalszej zwłoki, oto najbardziej wyczekiwane letnie otwarcia restauracji w Chicago.
Wymienione alfabetycznie.
Clumsy Cow BBQ & Industry Ales Brewpub
Tytuł: 230 Wabash Street, pętla
Główni gracze: Alexander Willis, Dan Ruck, Zach Blazek, Matt Wiggers
Ambitne trio Dan Rook, Zack Blazek i Matt Wiegers zamierza wstrząsnąć Loop jedną lub dwoma letnimi premierami na Wabash Avenue. Weterani gościnności w centrum miasta jako pierwsi rozpętają niezdarne grillowanie krów, prowadzone przez Alexandra Willisa, alumna soul & smoke, podczas gdy klienci znajdą „nowe” podejście do żeberek, polskiej kiełbasy i nie tylko pod adresem 234 S. Wabash. Willis pokusi się również o przejście na weganizm z kanapką z grzybami lwiej grzywy. Willis i jej firma podążą za Industry Ales Brewpub, ekspansywną piwną przystanią z wieloma piętrami i gawędziarskim barem koktajlowym, przy 230 S. Wabash, obok kultowego 122-letniego sklepu fotograficznego Central Camera.
Dinoki
Tytuł: 503 W. Dickens Street, Lincoln Park
Główni gracze: Gościnność Ballyhoo
Na długo przed konwencjami fanów i popkulturowymi pop-upami istniała Four Farthings Tavern & Grill. Irlandzki bar został otwarty po raz pierwszy w 1963 roku i wziął swoją nazwę od Władca Pierścieni Służył lojalnej kadrze mecenasów aż do jego zamknięcia we wczesnych latach pandemii. Jego dawny dom na rogu Lincoln, Cleveland i Dickens wkrótce znów będzie tętnił życiem, gdy zespół Ballyhoo Hospitality – grupa stojąca za lokalnym Gemini po drugiej stronie ulicy – odsłoni DeNuccis, włoskie miejsce z czerwonym sosem w New Jersey i Nowojorskie klimaty na codzienne kolacje i lunche w weekendy. Według przedstawiciela restauracja powinna zostać otwarta w lipcu.
Federalni Logan Square
Tytuł: 2471 N. Milwaukee Avenue, Logan Square
Kluczowi gracze: cztery rogi
Imprezowy bar West Loop Federales, który serwuje tacos, ale jest bardziej znany z serwowania tequili w szklankach z lodem, które klienci machają, a następnie rzucają dzwonkiem, tego lata wysadzi w powietrze Logan Square z przednim tarasem o powierzchni 8500 stóp kwadratowych wyposażonym w wysuwany dach . Dawny budynek ojca i syna Marcello na Milwaukee Street i Sacramento został zbudowany w ciągu kilku miesięcy, a mieszkańcy sąsiedztwa obserwowali postępowanie ze swoich stołków barowych po drugiej stronie skrzyżowania w przewiewnym rogu Estero. Jednak Federales nie wymyślają koła na nowo: skład będzie podobny do tego z siostrzanego miejsca. Według przedstawiciela restauracja powinna zostać otwarta pod koniec lipca.
Browar Otwartej Bramy Guinnessa
Tytuł: 901 W. Kinsey Street, Fulton Market
Główni graczemarki Diageo
Guinness, legendarny irlandzki stout, centralizuje swoją działalność w Chicago z nowym browarem, który miał zostać otwarty w marcu, aby wykorzystać obchody Dnia Świętego Patryka w mieście. Niezależnie od tego, twórcy tego mega-modelu będą teraz kierować letnim klimatem za pomocą restauracji, browaru i piekarni. Tak – Diageo upewnił się, że kulinarny świat wiedział, że jego nowe przedsięwzięcie będzie wiązało się z pieczeniem chleba – sponsorowali James Beard Awards i powiedzieli publiczności. Więcej informacji wkrótce.
Liliowy tygrys
Tytuł: 1742 W Division Street, Wicker Park
Główni gracze: Zubair Mohajer, Tai Fujimura i Won Kim
Wazwan, indyjsko-amerykańska restauracja typu fast-casual w Wicker Park, rozrosła się dość duża jak na swoje rozmiary, a bez koncesji na alkohol trudno konkurować z barami wzdłuż Division Street. To samo można powiedzieć o pasjonującym projekcie szefa kuchni Zubaira Mohajera, restauracji z menu degustacyjnym na zapleczu, nazwanej Coach House by Wazwan; Klienci oczekują par win, gdy zasiadają do wykwintnego posiłku. Zwrócił się więc do swoich przyjaciół – Tae Fujimura z Arami, Kimsky Won Kim. Fujimura pomógł Mohajirowi uzyskać koncesję na alkohol, a Kim pomogła w kreatywnym przekształceniu Wazwana w Liliowego Tygrysa. Mamy nadzieję, że bar z indyjskim jedzeniem i piciem będzie taki, jak Nine Bar z chińskim jedzeniem i piciem w Chinatown. Szukaj przekąsek barowych — takich jak momos, zwan i burgery — oraz zabawnych koktajli.
Monarcha i lew
Tytuł: 302 Illinois Street, River North
Główni gracze: Manish i Reena Mallick, szef kuchni Jitin Joshi
W Streeterville właściciele Rooh Chicago i Bar Goa prowadzą angielski pub serwujący brytyjskie potrawy indyjskie ze składników pochodzących ze Środkowego Zachodu. Monarch & Lion to nietypowy pub, choć klienci będą mogli znaleźć najnowsze mecze piłki nożnej, krykieta i międzynarodowe. Jedzenie pochodzi od znakomitego szefa kuchni, który pracował z Gordonem Ramsayem i ma restauracje w Anglii i Dubaju. Znajdź rybę z frytkami, tłuczone papierosy, kurczaka tikka masala i nie tylko. Program napojów będzie skłaniał się ku ginowi.
podróż
Tytuł: 660 Orleans Street, River North
Główni gracze: Sujan Sarkar, Sahel Sethi
Niewiele wiadomo o Sifr, określanym przez kierownictwo jako „nowoczesna bliskowschodnia” restauracja, i to ten sam zespół, który stoi za Indienne, francusko-indyjską restauracją zlokalizowaną w River North. Byli koledzy Sujan Sarkar i Sahil Sethi – obaj kucharze w Restaurant Row Chicago – ponownie łączą siły, ponieważ Sethi podróżował w celu prowadzenia badań i rozwoju w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Przejmują dawny Bernie’s Supper Club, który był zamknięty w czasie pandemii, więc będą mieli też do zapełnienia taras na dachu na drugim piętrze. Sakar, który nadal współpracuje z oryginalną marką Rooh w Nowym Jorku i San Francisco, pracował już wcześniej z tak zwanymi smakami Bliskiego Wschodu, łącząc je. Z indyjską i europejską wrażliwością. Restauracja szybko nabiera kształtu i może zostać otwarta pod koniec czerwca.
Amo
Tytuł: 22 W. Hubbard Street, River North
Główni graczeJose Sosa, German Gonzalez, Carlos Gaetan
Były szef kuchni Gibsons Italia, Jose Sosa, zajmie centralne miejsce w lipcu wraz z otwarciem Umo, które przemierza Włochy do kuchni Emilii-Romanii i Apulii. Stale zmieniające się menu Sosy, skoncentrowane na gotowaniu na żywym ogniu, nawiązuje do włoskiego zwyczaju obchodzenia się ze składnikami (pochodzącymi z całego świata) tak oszczędnie, jak to możliwe, jednocześnie podkreślając ich charakterystyczne cechy poprzez świeży makaron, a także mięso, owoce morza i dania wegetariańskie. dania. Siedziba krytego centrum życia nocnego Rockit Bar & Grill, Ummo, będzie miała dwa piętra z barem koktajlowym w stylu lat 70.
„Twitter geek. Nieprzejednany czytelnik. Dumny fanatyk mediów społecznościowych. Subtelnie czarujący muzyczny nerd.”
More Stories
Lynn Spears leci do Los Angeles po tym, jak jej córka Britney obwinia ją o hotelowy dramat
EP „Sugar” twierdzi, że inne stacje „przestraszyły się” wielkiego zwrotu akcji w odcinku 6, zanim Apple kupił serial Colina Farrella
Ryan Gosling ma zastrzeżenia co do pewnej sceny w La La Land