Lato to zwykle wolniejszy sezon na otwieranie restauracji, ale w Chicago jest kilka godnych uwagi projektów, którymi warto się ekscytować. Dwa browary, jeden z grupy niezależnych członków branży, a drugi z Diageo – jednej z największych firm alkoholowych na świecie – są głównymi bohaterami nowych ofert tego lata. Istnieją również dwa klimatyczne bary serwujące różne wersje indyjskiego jedzenia. Wreszcie grupa znana z kuchni meksykańskiej próbuje czegoś nowego we włoskiej restauracji, która przejmuje słynny bar Rockit w River North. Kierujemy fedorą na cześć poległych. Bez dalszej zwłoki, oto najbardziej wyczekiwane letnie otwarcia restauracji w Chicago.
Wymienione alfabetycznie.
Clumsy Cow BBQ & Industry Ales Brewpub
Tytuł: 230 Wabash Street, pętla
Główni gracze: Alexander Willis, Dan Ruck, Zach Blazek, Matt Wiggers
Ambitne trio Dan Rook, Zack Blazek i Matt Wiegers zamierza wstrząsnąć Loop jedną lub dwoma letnimi premierami na Wabash Avenue. Weterani gościnności w centrum miasta jako pierwsi rozpętają niezdarne grillowanie krów, prowadzone przez Alexandra Willisa, alumna soul & smoke, podczas gdy klienci znajdą „nowe” podejście do żeberek, polskiej kiełbasy i nie tylko pod adresem 234 S. Wabash. Willis pokusi się również o przejście na weganizm z kanapką z grzybami lwiej grzywy. Willis i jej firma podążą za Industry Ales Brewpub, ekspansywną piwną przystanią z wieloma piętrami i gawędziarskim barem koktajlowym, przy 230 S. Wabash, obok kultowego 122-letniego sklepu fotograficznego Central Camera.
Dinoki
Tytuł: 503 W. Dickens Street, Lincoln Park
Główni gracze: Gościnność Ballyhoo
Na długo przed konwencjami fanów i popkulturowymi pop-upami istniała Four Farthings Tavern & Grill. Irlandzki bar został otwarty po raz pierwszy w 1963 roku i wziął swoją nazwę od Władca Pierścieni Służył lojalnej kadrze mecenasów aż do jego zamknięcia we wczesnych latach pandemii. Jego dawny dom na rogu Lincoln, Cleveland i Dickens wkrótce znów będzie tętnił życiem, gdy zespół Ballyhoo Hospitality – grupa stojąca za lokalnym Gemini po drugiej stronie ulicy – odsłoni DeNuccis, włoskie miejsce z czerwonym sosem w New Jersey i Nowojorskie klimaty na codzienne kolacje i lunche w weekendy. Według przedstawiciela restauracja powinna zostać otwarta w lipcu.
Federalni Logan Square
Tytuł: 2471 N. Milwaukee Avenue, Logan Square
Kluczowi gracze: cztery rogi
Imprezowy bar West Loop Federales, który serwuje tacos, ale jest bardziej znany z serwowania tequili w szklankach z lodem, które klienci machają, a następnie rzucają dzwonkiem, tego lata wysadzi w powietrze Logan Square z przednim tarasem o powierzchni 8500 stóp kwadratowych wyposażonym w wysuwany dach . Dawny budynek ojca i syna Marcello na Milwaukee Street i Sacramento został zbudowany w ciągu kilku miesięcy, a mieszkańcy sąsiedztwa obserwowali postępowanie ze swoich stołków barowych po drugiej stronie skrzyżowania w przewiewnym rogu Estero. Jednak Federales nie wymyślają koła na nowo: skład będzie podobny do tego z siostrzanego miejsca. Według przedstawiciela restauracja powinna zostać otwarta pod koniec lipca.
Browar Otwartej Bramy Guinnessa
Tytuł: 901 W. Kinsey Street, Fulton Market
Główni graczemarki Diageo
Guinness, legendarny irlandzki stout, centralizuje swoją działalność w Chicago z nowym browarem, który miał zostać otwarty w marcu, aby wykorzystać obchody Dnia Świętego Patryka w mieście. Niezależnie od tego, twórcy tego mega-modelu będą teraz kierować letnim klimatem za pomocą restauracji, browaru i piekarni. Tak – Diageo upewnił się, że kulinarny świat wiedział, że jego nowe przedsięwzięcie będzie wiązało się z pieczeniem chleba – sponsorowali James Beard Awards i powiedzieli publiczności. Więcej informacji wkrótce.
Liliowy tygrys
Tytuł: 1742 W Division Street, Wicker Park
Główni gracze: Zubair Mohajer, Tai Fujimura i Won Kim
Wazwan, indyjsko-amerykańska restauracja typu fast-casual w Wicker Park, rozrosła się dość duża jak na swoje rozmiary, a bez koncesji na alkohol trudno konkurować z barami wzdłuż Division Street. To samo można powiedzieć o pasjonującym projekcie szefa kuchni Zubaira Mohajera, restauracji z menu degustacyjnym na zapleczu, nazwanej Coach House by Wazwan; Klienci oczekują par win, gdy zasiadają do wykwintnego posiłku. Zwrócił się więc do swoich przyjaciół – Tae Fujimura z Arami, Kimsky Won Kim. Fujimura pomógł Mohajirowi uzyskać koncesję na alkohol, a Kim pomogła w kreatywnym przekształceniu Wazwana w Liliowego Tygrysa. Mamy nadzieję, że bar z indyjskim jedzeniem i piciem będzie taki, jak Nine Bar z chińskim jedzeniem i piciem w Chinatown. Szukaj przekąsek barowych — takich jak momos, zwan i burgery — oraz zabawnych koktajli.
Monarcha i lew
Tytuł: 302 Illinois Street, River North
Główni gracze: Manish i Reena Mallick, szef kuchni Jitin Joshi
W Streeterville właściciele Rooh Chicago i Bar Goa prowadzą angielski pub serwujący brytyjskie potrawy indyjskie ze składników pochodzących ze Środkowego Zachodu. Monarch & Lion to nietypowy pub, choć klienci będą mogli znaleźć najnowsze mecze piłki nożnej, krykieta i międzynarodowe. Jedzenie pochodzi od znakomitego szefa kuchni, który pracował z Gordonem Ramsayem i ma restauracje w Anglii i Dubaju. Znajdź rybę z frytkami, tłuczone papierosy, kurczaka tikka masala i nie tylko. Program napojów będzie skłaniał się ku ginowi.
podróż
Tytuł: 660 Orleans Street, River North
Główni gracze: Sujan Sarkar, Sahel Sethi
Niewiele wiadomo o Sifr, określanym przez kierownictwo jako „nowoczesna bliskowschodnia” restauracja, i to ten sam zespół, który stoi za Indienne, francusko-indyjską restauracją zlokalizowaną w River North. Byli koledzy Sujan Sarkar i Sahil Sethi – obaj kucharze w Restaurant Row Chicago – ponownie łączą siły, ponieważ Sethi podróżował w celu prowadzenia badań i rozwoju w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Przejmują dawny Bernie’s Supper Club, który był zamknięty w czasie pandemii, więc będą mieli też do zapełnienia taras na dachu na drugim piętrze. Sakar, który nadal współpracuje z oryginalną marką Rooh w Nowym Jorku i San Francisco, pracował już wcześniej z tak zwanymi smakami Bliskiego Wschodu, łącząc je. Z indyjską i europejską wrażliwością. Restauracja szybko nabiera kształtu i może zostać otwarta pod koniec czerwca.
Amo
Tytuł: 22 W. Hubbard Street, River North
Główni graczeJose Sosa, German Gonzalez, Carlos Gaetan
Były szef kuchni Gibsons Italia, Jose Sosa, zajmie centralne miejsce w lipcu wraz z otwarciem Umo, które przemierza Włochy do kuchni Emilii-Romanii i Apulii. Stale zmieniające się menu Sosy, skoncentrowane na gotowaniu na żywym ogniu, nawiązuje do włoskiego zwyczaju obchodzenia się ze składnikami (pochodzącymi z całego świata) tak oszczędnie, jak to możliwe, jednocześnie podkreślając ich charakterystyczne cechy poprzez świeży makaron, a także mięso, owoce morza i dania wegetariańskie. dania. Siedziba krytego centrum życia nocnego Rockit Bar & Grill, Ummo, będzie miała dwa piętra z barem koktajlowym w stylu lat 70.
„Twitter geek. Nieprzejednany czytelnik. Dumny fanatyk mediów społecznościowych. Subtelnie czarujący muzyczny nerd.”
More Stories
Barry Keoghan dołącza do Cilliana Murphy’ego w serialu Netflix „Peaky Blinders”.
Koreańska piosenkarka popowa Taeil opuszcza grupę śpiewającą z powodu oskarżeń o przestępstwa na tle seksualnym
„Swifties for Kamala” zbiera pieniądze od celebrytów i pieniądze na kampanię dla Demokratów