Właściciele pływającej restauracji jumbo w Hongkongu zaprzeczyli twierdzeniom, że kultowy statek zatonął na Morzu Południowochińskim.
Zakład pierwotnie zamknął swoje drzwi na początku 2020 roku z powodu pandemii COVID-19 wraz z właścicielami Zgłaszanie strat o łącznej wartości ponad 100 milionów dolarów Hongkongu (około 12,75 miliona dolarów).
Właścicielka restauracji na początku wydał oświadczenie W poniedziałek wydawało się to wskazywać, że łódź zatonęła, zauważając, że holowanie restauracji napotkało „niekorzystne warunki” podczas transportu przez Morze Południowochińskie.
Właściciel restauracji, Aberdeen Restaurant Enterprises (ARE), wyjaśnił, że doniesienia o zatonięciu łodzi były „niedokładne”.
Więcej od NextShark: Poznaj kierowcę BMW Race Car, który jest właścicielem własnego zespołu mistrzowskiego
W piątek rzecznik firmy potwierdził: CNN How zawsze używał terminu „kapsal”, a nie „tonięcie”, aby opisać wypadek, chociaż odmówili wyjaśnienia, czy oznacza to, że łódź pozostała na powierzchni.
Przedstawiciel public relations firmy public relations powiedział w piątek w osobnym komunikacie, że łódź była wciąż na powierzchnichociaż akcje ratunkowe będą „niezwykle trudne”, ponieważ woda ma ponad 3300 stóp głębokości.
Łódź podobno zatonęła w niedzielę podczas rejsu odciągnij to do tajnego miejsca, chociaż Departament Marynarki Hongkongu stwierdził, że jest ona przeznaczona dla kambodżańskiej stoczni. Pomimo zatwierdzeń statku po egzaminach inżynierów marynarki, woda przedostała się do wnętrza statku, powodując wywrócenie.
Więcej od NextShark: Tokyo Restaurant oferuje spersonalizowane sushi z nadrukiem 3D zgodnie z Twoimi potrzebami zdrowotnymi
Debata na temat tego, czy statek zatonął, czy wywróciła się, jest zwrotem akcji w historycznej sadze o destynacjach, która została otwarta w 1976 roku, która służyła takim postaciom jak Tom Cruise, Jong Lee i królowa Elżbieta II. Trzypiętrowa restauracja z 2300 miejscami została wycofana z portu w Aberdeen 14 czerwca.
Mieszkańcy Hongkongu byli zaniepokojeni restauracją po zatonięciu barki kuchennej 31 maja. Pomimo swojego statusu instytucji historycznej, dyrektor generalna Hongkongu Carrie Lam Ching Yuet Ngor wydał oświadczenie W maju samorząd powiedział, że samorząd nie ma zamiaru inwestować w nieruchomość, mówiąc: „Wyraźnie zaznaczyliśmy, że rząd nie planuje inwestować pieniędzy w prowadzenie restauracji, ponieważ nie jesteśmy dobrzy w zarządzaniu takimi budynkami, nie narzucimy daremnej propozycji lub propozycji, której wdrożenie wymaga dużej ilości pieniędzy publicznych tylko dlatego, że zostało to przedstawione w tytule polityki”.
Więcej od NextShark: Tajwańska piosenkarka i aktorka Alien Huang umiera w wieku 36 lat
Polecany obraz przez SCMP
Więcej od NextShark: Czarny, azjatycki i latynoski blok rodowy w stylu Voltrona zbiera się, by walczyć z atakami na Amerykanów pochodzenia azjatyckiego
„Przyjazny analityk. Przez całe życie pionierem kulinarnych. Irytująco skromny ćpun internetu”.
More Stories
Japonia: Tajfun Shanshan: Milionom ludzi nakazuje się ewakuować po tym, jak jeden z najsilniejszych tajfunów od dziesięcioleci nawiedzi Japonię
Sąd Najwyższy Brazylii grozi zawieszeniem działalności Spółki X w związku z najnowszymi wydarzeniami w ramach toczącego się sporu
Światowy Program Żywnościowy wstrzymuje swoje działania w Gazie po wielokrotnym strzelaniu do pojazdu pomocy