Aktualności
To pora na radość i brak zmartwień.
Ale to właśnie przydarzyło się wielu z 2600 pracowników francuskiej grupy lotniczej Airbusa Atlantic, który śmiertelnie zachorował po zorganizowanej przez firmę wykwintnej kolacji świątecznej.
Własna restauracja firmy rozłożyła czerwony dywan z szeregiem kulinarnych przysmaków, w tym foie gras, przegrzebki, homar i polędwica wołowa, a także pysznymi deserami, takimi jak batony lodowe i mus czekoladowo-orzechowy – a wszystko to za jedyne około 16 dolarów za osobę. Poinformował o tym Guardian.
Jednak w ciągu 24–48 godzin po uroczystej uczcie 14 grudnia u dotkniętych pracowników wykazano „kliniczne objawy wymiotów i/lub biegunki”.
Około 700 pracowników zgłosiło zakażenie tą chorobą.
Jeden z pracowników zidentyfikowany jako Nolwen powiedział Ouest-France: „Cierpiałem na skurcze i bóle głowy, których nigdy wcześniej nie czułem. To było gorsze niż poród”.
Służby zdrowia wszczęły dochodzenie w celu ustalenia przyczyny masowej epidemii zapalenia żołądka i jelit, chociaż rzecznik Airbusa twierdził, że nikt nie zachorował „poważnie”.
Do wszystkich uczestników posiłku wysłano ankietę.
Airbus Atlantic, spółka zależna Airbusa, największego na świecie producenta samolotów, zatrudnia 15 000 osób w pięciu krajach.
Załaduj więcej…
{{#isDisplay}}
{{/isDisplay}}{{#isAniviewVideo}}
{{/isAniviewVideo}}{{#isSRVideo}}
{{/isSRVideo}}
„Nieuleczalny student. Społeczny mediaholik. Niezależny czytelnik. Myśliciel. Alkoholowy ninja”.
More Stories
Akcje Nvidii spadają z powodu spowolnienia wzrostu i obaw związanych z produkcją NVIDIA
Foot Locker opuszcza Nowy Jork i przenosi się do St. Petersburga na Florydzie, aby obniżyć wysokie koszty: „efektywność”
Yelp pozywa Google za naruszenie przepisów antymonopolowych