28 marca, 2024

Świat Biotworzyw

Informacje o Polsce. Wybierz tematy, o których chcesz dowiedzieć się więcej

James Beard Awards 2023: Relacja na żywo w Chicago

James Beard Awards 2023: Relacja na żywo w Chicago

Nagrody Jamesa Bearda wracają do Chicago, a po weekendzie uhonorowania mediów kulinarnych i liderów branży, w poniedziałek wieczorem odbędzie się rozdanie nagród Restaurant & Chef Awards.

Zespół kulinarny Chicago Tribune będzie na miejscu, zapewniając relację na żywo, podczas gdy znani szefowie kuchni i restauratorzy z całego kraju zbierają się w budynku Lyric’s Civic Opera na ceremonii wręczenia nagród. Śledź ich na Twitterze i zaglądaj tutaj, aby otrzymywać aktualizacje na żywo przez całą noc.

Gubernator Illinois JB Pritzker złożył niespodziewaną wizytę na imprezie. Podziękował nowo otwartemu burmistrzowi Chicago wraz z James Beard Foundation, Chicago and Illinois Restaurant Association. Okrzyknął Chicago jednym z „najbardziej tętniących życiem, różnorodnych i pysznych miast kulinarnych na świecie”.

Burmistrz Brandon Johnson również złożył niespodziewaną wizytę.

„Co powiesz na tę niesamowitą chwilę” – powiedział. Chwalił pięciogwiazdkowe restauracje w mieście, a także skromne hot dogi i włoskie kanapki z wołowiną. „Teraz mamy wegańskie kanapki z wołowiną” – powiedział.

Szef kuchni z Chicago, Demar Brown, zgarnął pierwszą wygraną wieczoru dla Emerging Chef. Brown od lat jest szefem kuchni w Virtue w dzielnicy Hyde Park w Chicago.

W swoim przemówieniu Brown powiedział: „Do mojego zespołu, który stoi przy mnie każdego dnia, mam nadzieję, że każdy z was stanie teraz ze mną, ponieważ razem osiągnęliśmy wszystko”. „Jeśli chodzi o kobiety, które mnie wychowały, były moimi pierwszymi przykładami dobroci, hojności i cierpliwości – z których wszystkie były cnotami”.

Brown również skinął głową na zmiany w instytucji i na swojego wieloletniego mentora, Virtue Erica Williamsa.

„Zawsze czułem, że bardzo trudno jest coś zrobić, jeśli nie widzisz kogoś, kto wygląda tak, jak to robisz” – powiedział Brown. „Więc chcę podziękować szefowi kuchni Ericowi Williamsowi. Przez ostatnie 13 lat byłeś dla mnie przykładem. Stoję, ponieważ ty wstałeś. „

Za kulisami po wręczeniu nagród Brown powiedział, że to „zamiar szerzenia życzliwości” pomógł Virtue wyróżnić się dwa lata z rzędu w The Beards .

READ  „Błąd osądu” - Rolling Stone

Jeśli chodzi o to, czego nauczył się przez 13 lat z Williamsem, powiedział: „Myślę, że uczciwość to wielka rzecz”. „To był po prostu wspaniały przykład tego, jak nie tylko przewodzić, ale jak podążać; jak być pokornym, jak nie być cały czas odpowiedzialnym”.

Brown powiedział, że zamierza nadal gotować w chicagowskich kuchniach przez wiele lat.

– Jasne, tutaj w Chicago – powiedział. „Chicago jest domem”.

Sędzia Top Chef i autorka Gail Simmons rozpoczęła program żartami o prowadzeniu reality show przez tyle lat, że stworzyła małe „potworki”, które uwielbiają krytykować dekadenckie masło i rozmawiać o profilach smakowych. Następnie podziękowałem ludziom, którzy hodują, zbierają i transportują naszą żywność.

Tanya Holland, Szef Kuchni i Przewodnicząca Komitetu Nagrody im. Jamesa Bearda, mówiła o wysiłkach Fundacji na rzecz zmiany.

„Trudno i rzadko zdarza się, aby ludzie osiągnęli poziom, na którym mogą zdobyć nagrodę Jamesa Bearda” – powiedział Holland. „Nigdy nie mamy wystarczających zasobów ani wsparcia, a jest to szczególnie prawdziwe, jeśli jesteś osobą kolorową, a tym bardziej, jeśli jesteś kobietą”.

Powiedziała jednak, że fundacja jest zaangażowana w uczynienie branży bardziej otwartą.

„Uczymy się na bieżąco” – podsumował Holland. „Nie zawsze jest to płynne, ale to nie znaczy, że nie jesteśmy na właściwej drodze”.

Kiedy szefowie kuchni, restauratorzy i inni najlepsi szefowie kuchni przybywają do Opera Civic Building, mieszkańcy Chicago wraz ze swoimi rówieśnikami zdobią czerwony dywan wydarzenia.

Lamar Moore, który dołączył do Bronzeville Winery w kwietniu jako nowy szef kuchni, powiedział, że jest podekscytowany możliwością wspierania Damara Browna. Brown jest szefem kuchni w Virtue w dzielnicy Hyde Park i jednym z nominowanych do nagrody Tonight’s Emerging Chef Award.

READ  Damian Lewis powraca do 7. sezonu „Billions” – Bobby Axelrod, AX

„To ogromny problem, że został nominowany dwukrotnie w ten sposób” – powiedział Moore o Virtu, które również wygrało w zeszłym roku, kiedy szef kuchni Eric Williams wygrał nagrodę dla najlepszego szefa kuchni: Great Lakes. „Jestem dumny, że jestem tutaj dla Chicago”.

Powiedzieli, że to uczucie zostało powtórzone przez innych mieszkańców Chicago, D’Andre Cartera i Heather Bublick z Soul & Smoke, którzy co roku uczestniczą w rozdaniu nagród.

„Oczywiście, że chcielibyśmy, aby Damar, Jenny Kwon, Timothy Flores lub Diana Davila wygrali” – powiedział Carter. Zasadniczo każdy z Chicago. Jesteśmy tutaj, aby wspierać szefów kuchni z Chicago”.

Jeśli chodzi o Davilę, powiedziała w poniedziałek: „Jestem podekscytowana szansą na wygraną i powrót do domu, do mojego zespołu i Chicago”. „Spotkałem dziś tak wielu wspaniałych ludzi, a świat wydaje się o wiele mniejszy”.

Rosnące brody podczas pracowitego weekendu w mieście dowiodły, że Chicago jest gotowe na pełne akcji lato, powiedział Sam Toya, prezes Illinois Restaurant Association.

„Mamy wspaniały weekend z Taylor Swift i James Beard Awards. Hotele w centrum miasta są pełne” – powiedział Toya. „To po raz kolejny dowodzi, że jesteśmy kulinarną stolicą Stanów Zjednoczonych”.

Nagrody mają być przyznawane w Chicago do 2027 roku.

Chicago weszło do Monday’s Restaurant and Chef Awards z jednym zwycięstwem. Emma Janzen, dziennikarka zajmująca się napojami i Toby Maloney, główny miksolog The Violet Hour, zdobyli nagrodę medialną za „Manifest barmana: jak myśleć, pić i tworzyć koktajle jak profesjonalista” w kategorii Książki z przepisami na drinki.

To druga nagroda Janzen za brodę od tylu lat, wygrana w 2022 roku za The Way of the Cocktail, który napisała wspólnie z Julią Momosé, barem i dyrektorem kreatywnym w Kumiko.

Fundacja Jamesa Bearda będzie transmitować wręczenie nagród na żywo, które rozpocznie się o 17:30, i można je obejrzeć na YouTube lub poniżej:

W styczniu kambodżańskie restauracje Smyth and Khmai and Wazwan znalazły się wśród 11 restauracji w Chicago, które zostały półfinalistami konkursu James Beard Foundation Restaurant and Chef Awards.

READ  Riley Keough płaci Priscilli Presley za zakończenie sporu o zaufanie Elvisa

Spośród nich pięciu zostało kandydatami pod koniec marca:

Diana Davila z Mi Tocaya Antojeria, Tim Flores z Kasama i Genie Kwon są nominowani w kategorii Best Chef: Great Lakes. Inni nominowani do nagrody to Omar Anani (Saffron De Twah) z Detroit, Andy Holiday (Selden Standard) i Sarah Welch (Marrow).

Damar Brown, szef kuchni w Virtue, jest nominowany w kategorii Emerging Chef. To kontynuacja niezwykłej passy Virtue, ponieważ szef kuchni i właściciel, Erick Williams, zabrał do domu najlepszego szefa kuchni: Great Lakes w zeszłym roku.

W kategorii Best New Restaurant, Chicago’s Obelix zmierzy się z dziewięcioma innymi restauracjami, w tym Nolia w Cincinnati i Lupi & Iris w Milwaukee.

Restauracja Sepia, otwarta w 2007 roku w West Loop, znalazła się wśród pięciu nominowanych do Excellence in Hospitality.

W zeszłym roku wydarzenie powróciło po tym, jak Fundacja Jamesa Bearda odwołała nagrody za pierwsze dwa lata pandemii w obliczu braku różnorodności wśród potencjalnych zwycięzców 2020 roku.

Fundacja przeszła przegląd swoich praktyk sędziowania i zobowiązała się do bardziej sprawiedliwego zwrotu nagród w 2022 roku.

W zeszłym tygodniu The New York Times poinformował o procesie dochodzeniowym fundacji ustanowionym w 2021 r. w ramach tych zmian, wraz z komisją etyczną i linią doradczą. Gazeta poinformowała, że ​​co najmniej jeden szef kuchni został wykluczony w tym roku w wyniku śledztwa.

Więcej relacji z Tribune o finalistach Beard Award:

[email protected]

Duży ekran lub duża transmisja, na wynos lub na miejscu, pisarze Tribune są tutaj, aby poprowadzić Cię do następnego wspaniałego doświadczenia. Zapisz się na bezpłatne cotygodniowe jedzenie. On ogląda. Do. wiadomości Tutaj.